Chemin Fais'Art, Chapdes-Beaufort

4.8
#190 of 322 in Things to do in Puy-de-Dome
Landmark · Hidden Gem · Tourist Spot
Chemin Fais'Art is located in Chapdes-Beaufort. Choose to start, finish, or center your holiday on a trip to Chemin Fais'Art by using our Chapdes-Beaufort trip itinerary planning tool.
Create an itinerary including Chemin Fais'Art

Chemin Fais'Art reviews

Rate this attraction
TripAdvisor traveler rating
TripAdvisor traveler rating 4.5
12 reviews
Google
4.6
TripAdvisor
 • We visited on a bright but cold day in May with snow on the ground and the trees looking magical. Most of it had disappeared by the time we finished our walk ! The walk through the forest is mostly...  more »
Google
 • Prachtige wandeling door het bos met beeldhouwwerken. Kunst en natuur, zeven kilometer lang, een plek om te ontsnappen aan de stress van het gewone leven. Dit is een wandeling met kleine en kolossale/enorme beeldhouwwerken. De kunstwerken zijn gemaakt door Gilles Perez. Zijn atelier ligt in Chateix. Tijdens de wandeling kom je hier ook langs. Hij heeft een magische plek, met keltische invloeden, gecreëerd. Het lijkt of de sculpturen er al honderden jaren staan. Van een soort zoals het verzonnen Craigh na Dun (van de serie Outlander) in Schotland, maar dan in Frankrijk. Er zouden ook zomaar druïden, feeën of elfjes tevoorschijn kunnen komen. De beeldhouwwerken zijn begroeid met mos en varens. Het vertrekpunt van de grote wandeling ligt in het dorpje Chapdes Beaufort, vlakbij de kerk. Je kunt hier ook goed parkeren (Rue de Bruyères). Volg de blauwe lijnen. Eerst wandel je een stukje in het dorp, voordat je het bos in gaat. Er is een hoogte verschil van zo’n 115 meter. De wandeling is zo’n 7 km lang en je doet er 2 tot 4 uur over. Of je loopt stevig door of je neemt de tijd om weg te dromen in het landschap dat echt aan Schotland doet denken. Echter je zit op een uitgebluste vulkaan in Frankrijk, de puy de Beaufort. Het is geen moeilijke wandeling, daarom ook zeer geschikt voor kinderen. Ik zou alleen de kinderwagen niet meenemen. Jammergenoeg is de wandeling hierdoor ook niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel nodig hebben. Wandel en beleef je eigen avontuur in de Auvergne.
 • Des sculptures en pleins air, sur des chemins de campagne. De quoi laisser libre cours a son imagination. Pour toute la famille.

Plan your trip to Chapdes-Beaufort

 • Compose it!
  Your own itinerary for your car vacation, beach vacation, city trip, any near or distant journey ... ready within 10 minutes.
 • Customize it.
  Refine your plan. We find the best routes and opportunities.
 • Book it.
  Choose from the best accommodations (Expedia, AirBnB), airlines and activities, by yourself or share with travel professionals for the utmost experience. Up to 50% discount!
 • Do it yourself.
  Or share your plan with travel professionals for a customized trip